Благодаря на столичани, задето ме критикуват градивно Столичният кмет Васил Терзиев

...
Благодаря на столичани, задето ме критикуват градивно Столичният кмет Васил Терзиев
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Отчитам като грешка липсата на по-силна предварителна комуникация с гражданите

Благодаря на столичани, задето ме подлагат на критика градивно 
Столичният кмет Васил Терзиев направи изказване във връзка негодуванието на някои столичани за измененията в придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ".

" Отчитам като уязвимост на плана неналичието на още по-силна предварителна връзка. Въпреки че е бил обсъждан години наред, макар че е бил гласуван в голям брой документи, изискуем на жителите изясненост и разговор ", означи градоначалникът. 

" Разговорът за София би трябвало да е преди всичко професионален и цивилен, преди да бъде политически. Не поради неудобството, а поради отместването от същински значимото - по какъв начин да превърнем София в пълностоен европейски град и най-сетне да стартира да се развива. 
След голям брой диалози с жителите на София, на които благодаря за противоположната връзка за измененията в придвижването по бул. “Патриарх Евтимий ” и бул. “Витоша ”, взех решение да възложа основаването на работна група за разискване на плана. В нея  да вземат участие всички заинтригувани страни, с цел да имаме цялата картина за изгодите му. Ако има регистрирани проблеми, да се търси решение за подобряването им. Обсъждането би трябвало да стъпва, както на предложенията, които получаваме, по този начин и на данните, които събираме сега ", добави още той. 

Целта на сходни планове е да модернизираме града - по-бърз градски превоз, комфортен велотранспорт, по-чист въздух. Такива планове са извънредно комплицирани, тъй като би трябвало да бъдат уравновесени ползите на доста страни - на жителите в квартала, на жителите, които желаят по-чист въздух, на хората които заран пътуват с кола и бързат за работа, на пасажерите от градския превоз, на пешеходците... На процедура всички имат отношение. 

Благодаря на жителите, които отделиха от времето си, с цел да споделят проблемите от смяната и на тези, които подлагаха на критика градивно. 

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР